Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Totul despre utilizarea puștii airsoft

Utilizarea puștii airsoft nu se face exclusiv din hobby, ci necesită atenție și responsabilitate, deoarece acest dispozitiv nu este un simplu jucărie, ci o armă cu aer comprimat. Din punct de vedere legal, această variantă este considerată tot ca o armă de foc, dar trebuie menționat că Regulamentul Airsoft din Ungaria limitează energia la 3,3 J pentru a asigura utilizarea în condiții de siguranță. Astfel, nu poate fi vorba despre obiecte prea puternice sau periculoase.

În acest articol, vă vom dezvălui cele mai importante aspecte și vă vom învăța toate detaliile esențiale pentru a putea folosi în siguranță.

Ce trebuie să știm despre puștile airsoft?

În ceea ce privește puștile airsoft disponibile în magazinul nostru online, Legea nr. XXIV din 2004 stipulează că indiferent de tipul de funcționare, atât cele cu arc, cât și cele electrice sau cu gaz sunt considerate arme cu aer comprimat, iar cele cu o energie la gura țevii mai mare de 7,5 J sunt considerate arme de foc. Totuși, acest lucru contează doar din punct de vedere legal, deoarece, după cum am menționat mai sus, MASZ limitează energia la 3,3 J pentru a asigura siguranța. Armele care depășesc această limită pot fi achiziționate și depozitate doar cu permisiunea autorităților. Chiar și într-un mediu domestic, nu este recomandat să exersăm cu astfel de dispozitive.

În cazul puștilor airsoft, nu trebuie să uităm că acestea sunt totuși instrumente care pot provoca vătămări celor din jur. Deși arată la fel ca un pistol real, ele sunt de fapt doar replici. Cu toate acestea, este foarte dificil să facem distincția între un airsoft și o armă reală, iar o persoană obișnuită nu este sigur că poate face această distincție, putând chiar să se sperie de aspectul pistolului.

Cine poate să le folosească?

Legislația reglementează, printre altele, cine și în ce condiții poate folosi, de exemplu, o armă airsoft Umarex Ruger. Legea este concisă, dar foarte clară, descriind condițiile în care poate fi utilizat dispozitivul. Pentru persoanele majore nu există nicio restricție, dar trebuie menționat că o persoană sub vârsta de 18 ani poate folosi arma doar sub supravegherea și îndrumarea unui adult depline cunoscător al acestor reguli.

Acest lucru înseamnă că un minor poate avea acces la o armă airsoft numai în prezența unui adult care să îl supravegheze și să îl îndrume pe tot parcursul procesului, dacă este necesar.

Este important de știut că arma poate fi scosă și folosită numai pe un poligon de tragere, într-un stand de tragere sau pe o proprietate privată împrejmuită. Toate acestea, desigur, respectând regulile de siguranță.

Cum și în ce condiții ar trebui să fie transportate și depozitate armele airsoft?

În timpul transportului și depozitării, întotdeauna trebuie să respectăm regulile. Este recomandat să purtăm haine tradiționale atunci când mergem să jucăm, mai ales dacă alegem să folosim transportul public. Este interzis să purtăm vestă tactica și să avem arma în toc sau în mână. Este important ca nimeni să nu intre în panică din cauza acesteia, chiar dacă nu este o armă reală, mulți pot fi ușor speriați de aspect.

Înainte de depozitare, întotdeauna scoatem magazia și proiectilele. Scoatem și proiectilele neutilizate din magazie. Arma trebuie depozitată separat, într-un loc sigur, iar dispozitivul trebuie plasat într-un container închis, la care nimeni nu poate avea acces.

Etichete legate de conținut: pusca airsoft