Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Tot ce trebuie să știi despre beretă!

Ce este bereta? 

Acest accesoriu este o șapcă moale, rotundă și plată, de obicei confecționată din lână sau bumbac. Există și variante țesute sau croșetate. Pălăriile de acest tip sunt cunoscute în toată Europa, iar producția lor în masă a început în secolul al XIX-lea. Sunt utilizate în principal ca parte a uniformei în organizațiile polițienești și militare. Nu este o coincidență faptul că și noi avem berete negre și verzi în webshop-ul nostru.

 

Istoria beretei

 

Termenul de beretă provine din cuvântul francez béret. Aceasta a fost descrisă anterior ca fiind un fel de pălărie plată și uzată, purtată în trecut de țăranii locali. Prima mențiune scrisă despre aceast accesoriu datează din 1835. 

Francezii au început să folosească bereta ca pălărie militară la sfârșitul anilor 1880. Generalul britanic Hugh Elles a fost cel care a sugerat ca Regimentul Regal de tancuri, pe atunci în curs de formare, să înceapă să folosească acest articol de îmbrăcăminte. Utilizarea sa a fost în cele din urmă autorizată pentru prima dată în 1924 de către regele George al V-lea. 

Aceste produse au fost adoptate repede și la noi. În anii 2000 au apărut și variantele purtate informal. Ele au fost folosite pentru prima dată în principal de către cadeți, deși nu au fost încă introduse oficial, și continuă să fie purtate cu regularitate. 

 

Dar de ce este acest produs atât de popular?

 

Există multe motive pentru popularitatea beretei, deoarece nu este doar ieftină, ci și ușor de folosit. Este o piesă de vestimentație spectaculoasă care reunește grupul și transmite spiritul de echipă. Un soldat are nevoie de acest lucru, deoarece este singura modalitate de a se simți ca un membru cu drepturi depline al comunității sale. În unele armate, culorile beretei variază de la regiment la regiment. Este destinată să facă uniforma mai atractivă și pentru a servi ca un semnal vizual, ușor și rapid de identificat. 

Soldații adoră beretele, deoarece sunt confortabile, iar aspectul lor colorat îi conferă purtătorului un sentiment pozitiv. Acest lucru poate părea inutil din exterior, dar este un aspect foarte important pentru forțele armate. 

 

Cum se poartă o beretă?

 

Bereta se potrivește perfect pe cap, astfel încât poate fi purtată într-o varietate de forme datorită designului său. În America, majoritatea o poartă pe o parte, în timp ce în părțile sudice ale continentului obiceiurile culturale locale sunt cele care dictează modul în care trebuie purtată. Bereta poate fi folosită ca accesoriu atât de bărbați, cât și de femei.

Bereta are și o bentiță, eventual cu o manșete absorbantă din piele sau lână. De asemenea, se poate adăuga o panglică din bumbac sau mătase, sau se poate folosi un șnur pentru ajustarea perfectă. Bereta este adesea decorată cu o insignă, care poate fi din metal sau din textil. Bereta nu este căptușită, dar producători confecționează variante completate cu satin sau mătase. 

Produsul pe care îl puteți cumpăra de la noi este disponibil în negru sau verde. În ceea ce privește dimensiunea, puteți cumpăra berete cu diametrul de la 56 până la 61. Sunt piese de calitate premium pe care oricine le poate încorpora cu ușurință în stilul său.

 

Etichete legate de conținut: beretă
Speciale