Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_zavala_3.
Produse Meniu
+40373781728

Ținuta de vânătoare relevă diversitatea unei profesii

Să începem blogul de astăzi cu un fapt simplu, setul de costume de vânătoare nu este cu imprimeu de teren. Culoarea de bază a hainelor vânătorilor este gri maroniu sau verde. Cu toate acestea, îmbrăcămintea ascunsă este purtată de vânătorii cu arcuri. De asemenea, este logic ca albul să fie culoarea potrivită pentru vânătoarea de iarnă.

În oferta magazinului nostru puteți găsi astfel de haine potrivite. Puteți citi și alte gânduri despre vânătoare pe blogul nostru.

Vânătoarea are tradiții serioase, etică și reguli stricte

Atât în ​​materie de îmbrăcăminte, cât și în comportament, adevăratul vânător are principii, respectă cu mândrie și consecvență regulile și are cel mai mare respect și umilință pentru natură. Cine nu face acest lucru nu este un vânător, el doar vânează. Există un decalaj între cele două aspecte.

Costumul oficial de vânătoare maghiar este protejat și poate fi cumpărat și achiziționat doar de către un vânător profesionist care a obținut dreptul de a-l purta.

În 2001, 13 profesioniști din domeniul silvic au luat o decizie oficială cu privire la îmbrăcămintea, ceea ce a determinat apariția costumului de vânătoare maghiar oficial aprobat în culoare, material și stil.

Participanții profesioniști ai cunoscutei noastre culturi de vânătoare pot întâlni oaspeți importanți care vizitează țara noastră în astfel de haine tradiționale maghiare.

Vânătoarea este practic o activitate de toamnă și iarnă și trebuie să aveți îmbrăcămintea adecvată

Dacă te uiți la lista anotimpurilor de vânătoare și listări, se poate observa că, cu una sau două excepții, sezonul cade toamna și iarna. Există unele specii de animale care pot fi vânate pe tot parcursul anului, cum ar fi jderul sau ratonul, dar practic un vânător trebuie să fie pregătit pentru vremea rece.

Așadar, ai nevoie de o geacă călduroasă, cizme impermeabile și confortabile, lenjerie corespunzătoare și o eșarfă, mănuși și șapcă care să mențină temperatura corpului. Aici, aș sublinia imediat că vânătorul nu poartă șapcă de baseball.

Tradiții la vânătoare

Omul și vânătoarea sunt de o vârstă, acesta este un fapt incontestabil. Vânătoarea inițială era un mijloc de trai, care a devenit acum o activitate standard, cu o nevoie de dragoste și smerenie pentru natură. Tradițiile și ceremoniile sunt legate de ea și a devenit o profesie care necesită cunoștințe serioase.

Vânătoarea este acum o parte integrantă a conservării naturii, a vieții sălbatice și a silviculturii, care, în același timp, se străduiește să păstreze cultura și tradițiile maghiare.

Este o tradiție ca în fiecare an în ziua de vânătoare județeană, noi vânători pot face jurămintele cu această ocazie. În astfel de cazuri, este indicat să apară vânătorul să poarte un costum corespunzător și să spună jurământul vânătorului. Apoi, secretarul asociației de vânătoare inaugurează solemn vânătorul cu ajutorul unui pumnal ornamental, din care este se realizează țio diplomă.

Vânătoarea este, de asemenea, o muză a artelor plastice, așa cum apare în literatură, în pictură, în poezie și în muzică, iar operele minunate se nasc din spiritualitatea ei.

Vânătoarea este o armă cu două tăișuri, o profesie controversată

Toată lumea este de acord că vânătoarea permite speciilor să scape de distrugerea lor finală. Dimpotrivă, există cei care ucid din plăcere, din ambiția pură, fără a respecta natura sau propria lor specie, omul. Acest fapt păstrează vânătoarea în umbră până în zilele noastre și este un fapt foarte trist.

Pentru mai multe informații despre vânătoare, citiți postarea noastră anterioară pe blog.

Etichete legate de conținut: Ținuta de vânătoare
Top vânzări