Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_zavala_3.
Produse Meniu
+40373781728

Sfaturi și mijloace de autoapărare

Autoapărarea este eficientă atunci când știi ce să faci într-o situație dată. Aflați despre sfaturi utile de autoapărare împreună cu mijloacele de autoapărare disponibile!

Sfaturi de autoapărare pentru o apărare eficientă

În primul rând, păstrează-ți calmul, cât poți de mult. Desigur, este dificil să-ți păstrezi sângele rece într-o situație de autoapărare, dar comportamentul calm ajută foarte mult la gestionarea corectă a situației. Multe victime pot fi jefuite și agresate, deoarece părțile vătămate pur și simplu nu pot să reacționeze într-o situație bruscă și se blochează. O atitudine calmă, dar hotărâtă, indică atacatorului că nu intenționezi să joci un rol de victimă.

Cauzează durere acolo unde doare cu adevărat. Desigur, corpul uman are și slăbiciunile sale, și merită să profiți de acest lucru în cazul autoapărării. În timpul bătăilor, majoritatea oamenilor încearcă să-și protejeze fața cu mâinile cât mai mult posibil. În acest caz, se recomandă să se vizeze drept țintă zona inghinală, gâtul și coapsele în vederea autoapărării. Dacă atacatorul poartă pantofi mai subțiri, merită să încerci să îl calci pe picioare.

Protejează-te folosindu-ți mâinile. Este important să-ți protejezi părțile sensibile ale corpului în timpul autoapărării. Folosește-ți mâinile pentru a-ți proteja fața, dar încearcă să citești în mod continuu intențiile atacatorului. Deoarece atacatorul caută de asemenea punctele tale slabe, ține-ți mâinile în așa fel, ca să protejezi o suprafață cât mai mare cu ele.

Însușirea practică a tehnicilor de autoapărare

 

Tehnicile menționate mai sus sunt utile, însă este necesară o practică reală pentru gestionarea eficientă a situațiilor de autoapărare.

Merită să te înscrii la un curs de autoapărare dacă obiectivul tău este îmbunătățirea abilităților practice. Te poți pregăti pentru multe situații în timpul cursului, astfel pot surveni puține evenimente pe neașteptate. Poți exersa situațiile în timpul orelor de autoapărare, iar acest lucru contribuie semnificativ la încrederea în sine.

Unii dintre atacatori sunt înarmați în timpul comiterii infracțiunii. Poți învăța de asemenea tehnicile de dezarmare în cadrul cursurilor de autoapărare, astfel încât să știi întotdeauna ce ai de făcut.

Ce fel de mijloace de autoapărare sunt disponibile?

Pentru a spori eficacitatea autoapărării, sunt disponibile o serie de mijloace de autoapărare. Iată câteva mijloace de autoapărare care pot fi luate în considerare:

  • Pistol de alarmă și gaz: Pistoalele de alarmă și gaz sunt mijloace populare de autoapărare, deoarece atacatorii se așteaptă rar la utilizarea armei de către victimă. În multe cazuri, observarea pistoalelor de alarmă îl descurajează imediat pe atacator, care o ia la fugă.

Dacă observarea pistolului nu ar fi destul de eficient, după utilizarea corespunzătoare atacatorul va fi imobilizat. Datorită bubuiturii imense a pistolului de alarmă, locuitorii din zonă observă imediat zgomotul, iar atenția prea mare nu este nici în interesul atacatorului. După utilizarea pistolului cu gaz Walther P22 disponibil în magazinul nostru web, capacitățile de coordonare ale atacatorului sunt grav afectate, producând lacrimare intensă și stare de rău.

  • Spray cu gaz și cu ardei iute: Diferitele spray-uri cu gaz sunt cunoscute de mult timp ca mijloace eficiente de autoapărare. Spray-ul de autoapărare poate ajuta la imobilizarea unui atacator pentru o perioadă suficientă de timp, astfel poate fi părăsit fața locului sau poate fi solicitat ajutor. Cel mai mare avantaj al spray-ului cu gaz este că se potrivește perfect în locuri mai mici, chiar și pe un breloc.
Dacă ai orice întrebare în legătură cu tehnicile sau mijloacele de autoapărare, nu ezita să ne contactezi!
Etichete legate de conținut: sfaturi de autoapărare
Top vânzări