Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_zavala_3.
Produse Meniu
+40373781728

Șepci militare - 3 tipuri populare și în zilele de astăzi

Dintre șepcile militare sunt disponibile numeroase tipuri diferite și populare. Desigur, pe lângă misiunile militare, șepcile celebre sunt deja prezente și în lumea modei. În capitolele următoare, vă prezentăm avantajele căciulii rusești ushanka, ale balaclavei utilizate în unitățile de elită, precum și ale șepcii beretă. 

Ushanka - cel mai popular dintre șepcile militare

Cea mai cunoscută caracteristică a șepcii ushanka este designul urechilor de blană folosite pentru protejarea urechilor. În condițiile meteorologice extreme ale iernilor rusești, protecția feței este deosebit de importantă, deoarece oasele pot fi grav afectate de îngheț. Ushanka asigură o căldură excelentă în primul rând pentru urechi, bărbie și maxilar. 

În timpul războaielor mondiale, ushanka a devenit un adevărat simbol național al armatei ruse. Ushanka a fost aproape indispensabilă pentru supraviețuirea soldaților care slujeau în zonele înzăpezite. Ulterior, șepcile ushanka au apărut în multe părți ale lumii și au devenit accesorii de iarnă la modă. Ushanka de culoarea nisipului disponibilă în magazinul nostru web dincolo de ținuta de stil casual, poate fi ideală și pentru activități sportive pe vreme rece.    

Balaclava - pentru a-ți ascunde identitatea

Cel mai important scop al unei balaclava sau cagule de schi este de a acoperi restul feței în afara ochilor, nasului și a gurii. Ascunderea feței și a identității poate fi deosebit de importantă în timpul diferitelor misiuni militare și de poliție. Balaclava este de obicei confecționară dintr-o țesătură tricotaă, care ajută la protejarea feței de vântul furtunos, chiar și în condiții de frig.

Celebrul SAS britanic, o forță specială de armată, folosește măști de schi de zeci de ani. Pentru prima dată, soldații au purtat balaclava în operațiunea Nimrod din 1980. Soldații SAS britanici care au pus capăt asediului ambasadei Iranului au primit ordin să efectueze operațiunea în balaclava pentru a-și acoperi fața și identitatea.

În India, balaclava este adesea numită „căciulă de maimuță”, deoarece acoperă complet trăsăturile individuale ale feței umane și, în cele mai multe cazuri, soldații poartă tipuri de culoarea pământului. La misiunile și serviciile din zona Himalaya este într-adevăr nevoie de protecție împotriva frigului, balaclavele fiind o alegere populară printre soldați. Deci șepcile militare nu numai că ascund identitatea, ci ajută și împotriva condițiilor extreme de mediu.

Șapca beretă - simbolul elitei

De la mijlocul secolului XX., șapca beretă a fost un tip răspândit în unitățile militare din întreaga lume. În multe țări, șepcile beretă sunt în mod special simboluri ale unităților de elită, care deseori aleg culori neobișnuite. Pe lângă culorile maro castaniu, nuanțele de albastru deschis și versiunile de verde deschis apar și în armate.

Desigur, armatele țărilor din întreaga lume participă la misiuni în diferite medii. Unele sarcini trebuie îndeplinite în deșert, dar există multe misiuni și în jungle. Șepcile beretă sunt disponibile în culori care sunt optime pentru orice condiții de teren. În Ungaria, organele oficiale folosesc în primul rând șepci beretă de culoare neagră, roșie, verde închis și maro închis. Șepcile beretă au apărut în Ungaria la începutul anilor ’70 și au continuat să câștige popularitate de atunci.

Dacă încă nu ai decis cu privire la șapca militară ideală și ai întrebări, te rugăm să ne contactezi!
Etichete legate de conținut: tipuri de șepci militare
Top vânzări