Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Pentru ce se poate folosi telemetrul cu laser?

Telemetrul cu laser poate fi folosit în mai multe scopuri. Printre altele, permite realizarea de diferite măsurări atât în ​​interiorul cât și în exteriorul clădirii. Acest dispozitiv este un instrument de măsurare mai valoros, care poate fi util în armată, în unele sporturi, în domeniul energeticii, precum și în cel al vânătorii și al agriculturii. Dar oare cum funcționează și în ce fel ne poate ajuta? Din acest articol poți afla totul!

Cum funcționează telemetrele cu laser?

 

Dispozitivul este un produs compact, ușor și profesional, care oferă un ajutor extraordinar în mai multe domenii de lucru. Fasciculul de laser este reflectat de suprafața plană și furnizează astfel date dispozitivului și utilizatorului acestuia după întoarcerea sa. Telemetrele cu laser procesează aceste informații și calculează pe baza lor distanța, pornind de la timpul petrecut între cele două planuri.

 

Există însă și o altă metodă care poate fi utilizată în cazul telemetrelor cu impulsuri laser. Aceste variante necesită însă investiții mai mari și se deteriorează mai ușor, astfel încât nu se recomandă utilizarea lor pe teren.

 

Care sunt avantajele telemetrului cu laser?

 

Folosind dispozitivul, putem măsura distanțele cu o precizie de 1 mm/km, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul clădirii. Cu ajutorul versiunilor mai moderne și profesioniste putem verifica distanța până la aproximativ 150 m, iar cu telemetrele cu o rază de acțiune mai mare putem măsura chiar și până la 1500 m. Acestea din urmă sunt utilizate cu predilecție în timpul vânătorilor, cu ocazia lucrărilor forestiere și în agricultură.

 

De exemplu, varianta Leica Pinmaster, care poate fi achiziționată și în magazinul nostru online, poate mări de șapte ori și realizează fără probleme măsurătorile în intervalul 10-750 m. Un alt avantaj important constă în faptul că este ușor de citit în toate condițiile de iluminare. Datorită culorii albe, reprezintă și un accesoriu elegant și cu stil, capabil și de măsurarea continuă a distanței. Ținând apăsat butonul de măsurare de pe Leica Pinmaster pot fi urmărite țintele aflate la depărtare, dar și cele care se apropie.

 

Cum poate fi folosit dispozitivul?

 

Cu versiunile din magazinul nostru online, poți face măsurători extrem de ușor și rapid. În cele mai multe cazuri, tot ce trebuie să faci este să pornești dispozitivul și apoi să îndrepți punctul de laser către ținta dată. Această operație activează măsurarea aproape imediat. Există dispozitive, printre care și Leica Pinmaster, menționat mai sus, care au și o funcție de măsurare continuă, ceea ce poate fi util dacă vrem să comparăm valorile minime și maxime într-un ciclu de măsurare.

 

Ce fel de produs să alegem?

 

Dispozitivul trebuie selectat pe baza parametrilor tehnici, adaptat la domeniul în care dorim să-l utilizăm. Trebuie să luăm în considerare și tipul măsurătorilor care trebuie efectuate, deoarece contează în ce fel de condiții meteorologice și de teren îl vom folosi. Alt tip de telemetru funcționează cel mai bine în pădure și altul pe șantier. Trebuie să luăm în considerare intervalul de funcționare, precizia măsurătorii, unitatea minimă afișată și, nu în ultimul rând, diametrul punctului laser, toate acestea fiind criterii importante la cumpărarea unui telemetru cu laser.
Etichete legate de conținut: telemetru cu laser
Speciale