Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Părțile de bază ale busolei

Vom trece în revistă în această mențiune părțile de bază ale busolei. Busolele și compasurile dau un ajutor excelent pentru determinarea eficientă a poziției noastre geografice. Se pot utiliza ca mijloc extraordinar în cursul drumețiilor în pădure, a vânătoarelor și a oricăror alte activități practicate în aer liber. 

Cele mai importante părți ale busolei 

Cunoașterea celor mai importante părți ale busolei este indispensabilă pentru utilizarea profesională a mijlocului. Cu toate că busolele au execuții diferite, de multe ori aproape complet individuale, anumite componente se găsesc în toate. De exemplu este plasat un asemenea ac magnetic în fiecare busolă și compas, care se orientează spre câmpul magnetic. Merită să fie cunoscute elementele componente următoare, ca să putem utiliza sigur și exact mijloacele tip busolă.

Se numește placă de bază acea placă transparentă, de multe ori din material plastic, pe care este construit compasul. Direcția de mers este indicată de săgeata aflată în placa de bază, care arată într-o direcție diferită de cea a compasului. Ca carcasă a compasului se poate numi cercul la fel transparent, făcut din material plastic. Pe acest cerc se găsește compasul magnetic.

Următorul element component important este acel disc rotativ, care redă cele 360 grade ale cercului. Acul magnetic se rotește și este plasat în carcasa compasului. Numim compas nemagnetic acea săgeată de orientare care se află tot în carcasă. Liniile de orientare sunt acele linii, care sunt paralele cu săgețile de orientare.

Unde și de către cine se merită a utiliza busolă și compas?

Acele busole care se găsesc în sortimentul magazinului nostru web sunt de recomandat pentru a se utiliza în primul rând de către aceia, cine își petrec des timpul liber în natură. Este totdeauna util, dacă în buzunarul excursioniștilor de pasiune sau profesioniști se află o busolă sau un compas.

Se întâmplă deseori, că în cursul drumeției conducătorul grupului greșește traseul, și nu este în stare să determine locația. În aceste cazuri unii drumeți sunt în stare să intre în panică, care poate fi în realitate o experiență foarte neplăcută. În acest caz constituie un ajutor uriaș utilizarea busolei, fiindcă se poate determina cu ajutorul ei locația grupului.

Când acesta a fost realizat, cu ajutorul citirii busolei se poate porni imediat în direcția spre acasă, corectă. Cu ajutorul busolei Herbertz de calitate profesională tot acesta se poate considera ca un proces ușor de realizat. 

Pe lângă drumeți și vânătorii utilizează des posibilitățile oferite de busolă. În cursul urmăririi animalelor sălbatice deseori este nevoie de a parcurge distanțe mari. În adâncul pădurilor de multe ori nu există semnal, din această cauză trebuie luate ca bază metodele tradiționale de determinare a locației. În parcurgerea a asemenea drumuri, traseele nu sunt determinate de vânători, ci de animale. Animalele sunt în stare să acopere suprafețe imense, în acest fel pot să pornească în orice direcție.

Se întâmplă des, ca pentru a putea vâna animalul trebuie parcurși mulți kilometri. Această operație poate dura foarte mult timp, după care fiacre dorește să ajungă cât mai repede acasă, mai ales dacă cerul începe să se întunece. În vederea reîntoarcerii rapide și eficiente este nevoie totdeauna, ca cel puțin o persoană să aibă busolă. Prin utilizarea datelor citibile de către acest mijloc se poate identifica ușor direcția, și se poate porni imediat din adâncul pădurii.      

Dacă se ivește orice întrebare profesională în legătură cu selectarea busolei ideale, grupul nostru ajută cu plăcere luarea de decizie perfectă.
Etichete legate de conținut: Părțile busolei
Speciale