Parametri ai binoclului
Privind în binoclu, omului se deschide o nouă lume în fața ochilor. Indiferent ce vrem să observăm cu atenție, privirea prin binoclu surprinde emoții captivante. Noaptea sau ziua, indiferent dacă privești păsările, peisajele sau observi animalul sălbatic în timpul vânatului, binoclul poate fi un accesoriu important pentru persoana care vrea să cunoască mai multe. Este important să cunoaștem diferiți parametri ai binoclului pentru a alege instrumentul potrivit.
De care să alegem?
Oricât de incredibil pare, această decizie este influențată și de vârsta noastră, nu doar de ceea ce vrem să folosim și cât de mult ne încadrăm în bugetul nostru. În zilele noastre, cei interesați vor găsi diverse instrumente așa că trebuie să ne gândim cu atenție pe ce cheltuim banii noștri. Un prieten de-al meu spunea „nu sunt suficient de bogat pentru a cumpăra ceva de calitate proastă”. Acesta este un sfat foarte înțelept, demn de luat în considerare și de acceptat.
Ce vedem în binoclu?
O imagine clară, mărită, care poate fi cu adevărat detaliată. Dacă lentila frontală este mare, va colecta mai multă lumină decât ochii noștri, astfel încât să putem privi lucruri precum stelele.
Și câmpul vizual stereoscopic ne oferă o adevărată imagine tridimensională care reproduce pe deplin realitatea.
În magazinul nostru web, veți găsi o selecție largă de binocluri, chiar și atunci când este mai simplu sau când sunteți în căutarea unei calități premium. Binoclurile Leica Geovid au devenit foarte populare de exemplu la vânători, deoarece măsurarea distanței lor este foarte precisă chiar și pe distanțe lungi.
Leica Geovid 8X56 HD-R este un binoclu pentru căutare, care măsoară distanțe de până la 1100 metri, dar cu o funcție balistică care poate afișa până la 550 de metri, putem conta pe rezultate precise.
Știați că puteți observa cu binoclu și obiecte din apropiere?
Putem observa obiecte precum gândaci mici, insecte și fluturi cu ajutorul unui binoclu. Acestea au o distanță focală minimă de numai doi până la trei metri, dar există și unele care pot fi utile până la 50 cm distanță.
Să vedem clar
Nu numai calitatea binoclului afectează calitatea pe care o vedem. Primul lucru de care trebuie să țineți cont este că puteți vedea o imagine clară doar cu un obiectiv curat. Nici măcar cele mai profesionale binocluri nu pot arăta imaginea perfectă printr-o lentilă murdară. Acest lucru sună atât de banal încât uneori uităm de el, deși are sens. Să folosim doar lentile fără praf, grăsime, nisip și alte murdării.
Un alt fapt important este că, în timp, ochiul uman nu mai este capabil să capteze aceeași cantitate de lumină ca și când avea 20 de ani. Noaptea, pupila unui tânăr poate avea diametrul de până la 7-8 mm, iar celor de 60 de ani, poate scădea treptat până la 2-2,5 mm.
Desigur, acest lucru poate varia de la o persoană la alta și există excepții, dar este, de asemenea, o idee bună să aveți în vedere acest lucru atunci când selectați parametrii binoclului.
Parametri binoclului
Numerele binoclului sunt menite să vă ofere o idee despre calitatea și „cunoștințele” sale. Gradul de mărire poate fi obținută din observarea primei cifre din tub. Mărimea lentilei frontale este de obicei dată în milimetri, ceea ce este indicat de a doua valoare numerică. Unghiul așa-numitului câmp vizual real este indicat de la al treilea număr. Acestea sunt date importante, deoarece cunoașterea lor ne va permite să facem alegerea perfectă.
Alegerea binoclului potrivit nu este o sarcină atât de ușoară precum pare la început. Să fim atenți, putem chiar să notăm punctele care sunt importante pentru noi pentru a lua o decizie cu adevărat bună.