Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Obținerea permisului pentru pistol cu gloanțe de cauciuc

Majoritatea mijloacelor de autoapărare au fost inventate pentru a ne proteja pe noi înșine și proprietatea noastră. Există însă cazuri când vom avea nevoie de anumite autorizații pentru achiziționarea acestora. După obținerea permisului pentru pistolul cu gloanțe de cauciuc, poți purta asupra ta arma și pe stradă. Dar oare care sunt condițiile pentru folosirea sa? Află totul din acest articol!

Cum poți obține permis pentru pistol cu gloanțe de cauciuc?

 

Dacă cineva dorește să poarte asupra sa o armă, în anumite cazuri va avea nevoie de autorizația. Primul pas este să îți anunți intenția la unitatea de poliție de la locul de domiciliu. În posesia unui permis port-armă, poți purta asupra ta pistolul în scop de autoapărare, în zonele rezidențiale și locurile publice, respectiv în general în spațiul public, însă pe mijloacele de transport în comun numai dacă muniția este ținută separat. Acest permis se eliberează numai persoanelor cu capacitate juridică, care au împlinit vârsta de optsprezece ani și nu au cazier. Datorită unui amendament la legea din 2004, arma poate fi însă utilizată în mod liber pe propriul teren și în propria casă.

 

Oferta de pistoale cu gloanțe de cauciuc

 

Dacă ești deja în posesia permisului pentru pistolul cu gloanțe de cauciuc, poți începe să-ți cauți unul pe care ți-l dorești să-l cumperi. Nu merită să te orientezi numai după preț și să achiziționezi o variantă ieftină, pentru că fiabilitatea acestora este îndoielnică.

 

Pușca muzeală G-Shoot 4matic cu compartiment detașabil pentru cartușe, care se regăsește în oferta magazinului nostru online, reprezintă noua variantă a unei arme de fabricație anterioară. Structura armei a fost realizată în întregime din oțel, cu pat și mâner din lemn. Datorită secțiunii de țeavă armate, pușca a devenit mult mai durabilă, astfel încât reprezintă un produs fiabil pentru oricine. Această variantă poate fi cumpărată și purtată fără permis, dacă dorești să o folosești pe propriul teren sau în propria casă

 

Care sunt avantajele și dezavantajele pistoalelor cu gloanțe de cauciuc?

 

Avantajul acestor arme constă în faptul că nu trebuie să ne temem că norul de gaz ne va afecta și pe noi. Aceste produse pot fi eficiente chiar și de la 10-15 metri, astfel încât nu trebuie să ajungem în apropierea persoanei împotriva căreia dorim să folosim pistolul. Glonțul de cauciuc provoacă aceeași durere pentru oricine, spre deosebire de pistolul cu gaz, în cazul căruia iritația provocată poate varia de la o persoană la alta. Cel din urmă mijloc de autoapărare are un anumit termen de valabilitate, ceea ce nu este cazul pentru varianta cu gloanțe de cauciuc, care poate fi folosită oricât de mult dorești, chiar și după ani de zile.

 

Un dezavantaj al armelor cu gloanțe de cauciuc constă în faptul că gama acestora este mult mai limitată decât cea a armelor cu gaz. Ele au dimensiuni relativ mari, ceea ce însă nu reprezintă o problemă în cazul folosirii pe propriul teren. Din punctul de vedere al eficienței, țintirea este mult mai importantă decât în cazul oricărei alte arme care poate fi cumpărată liber.

 

Desigur, nu trebuie uitat faptul că, dacă dorim să ne protejăm pe noi înșine, atunci trebuie să ne însușim modul corect de utilizare a armei. Cu alte cuvinte, trebuie să știm să țintim bine. Așadar, obținerea permisului pentru pistolul cu gloanțe de cauciuc nu este obligatorie dacă dorim să folosim arma pe propriul teren sau în propria casă. Dacă însă dorim să purtăm asupra noastră arma în locurile publice sau pe mijloacele de transport în comun, atunci vom avea nevoie de permis port-armă.

Etichete legate de conținut: permis pentru pistol cu gloanțe de cauciuc