Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Istoria și principalele caracteristici ale Luger P08

Armele de foc de mână au fost prezente în arsenalul armatei încă din Evul Mediu, dar abia la începutul secolului XX au înlocuit complet armele albe. Versiunea originală a Luger P08 a apărut acum mai bine de o sută de ani, așa că nu e de mirare că astăzi este una dintre cele mai populare arme, bucurându-se de un succes remarcabil.

În acest articol vom scrie în detaliu despre pistol și principalele sale caracteristici.

Istoria Luger

Așa cum am menționat în introducere, armele de foc de mână disponibile și în magazinul nostru online sunt cu noi de mult timp și de aproximativ 100 de ani au înlocuit armele albe în arsenalul armatei. Deoarece armele de foc timpurii, cum ar fi muschetele, aveau o putere de foc foarte scăzută și erau utile doar în anumite cazuri, erau necesare alte instrumente pentru a permite armatei să se apere. La un moment dat, au fost create trupe speciale pentru lunetiști, a căror armament era diferit de cel al soldaților obișnuiți.

Cu toate acestea, modul de desfășurare a luptelor nu s-a schimbat semnificativ, chiar și după apariția puștilor încărcate pe la spate, care se reîncărcau mai rapid. Acest lucru s-a schimbat doar în secolul XX, când două tipuri de arme au devenit preferate: puștile repetitoare cu magazie și pistoalele semiautomate. Georg Johann Luger a început să experimenteze în această perioadă. El a conceput soluții în care mecanismul folosea o parte din energia generată în timpul tragerii pentru a ejecta cartușele folosite și pentru a introduce următorul cartuș în cameră.

Predecesorul armei Luger P08

Luger a fost anterior ofițer și apoi instructor, dar în cele din urmă s-a retras. Apoi l-a cunoscut pe Ferdinand Ritter von Mannlicher și împreună au început să lucreze la încărcătoare pentru puști. Așa au apărut primele arme Luger. În 1893, ei au fost primii care au proiectat un pistol semiautomat, dar acesta nu era foarte practic. A trebuit să se aștepte până în 1908 pentru ca predecesorul Luger P08 să apară, ceea ce a determinat tot mai multe fabrici să înceapă să producă pistoale de mână de acest tip.

Luger P08 a fost primul element dintr-o listă de dezvoltare. Folosea același mecanism de funcționare ca și predecesorul său, dar exteriorul era semnificativ diferit. Luger a perfecționat fiecare parte a armei, practic schimbând totul pentru a crea un pistol de succes.

Tot ce trebuie să știți despre Luger P08!

Mânerul Luger P08 nu mai este vertical, ci este puternic înclinat și ergonomic. O diferență semnificativă față de predecesorul său este că această armă nu are un element larg. Versiunea de bază este de dimensiuni mici, foarte ușoară, cântărind doar 870 de grame și având o lungime de doar 222 mm. La acea vreme, pistolul era fabricat în trei versiuni, iar diferențele dintre modele constau în principal în lungimea țevii.

Modelul disponibil în magazinul nostru online are un design clasic, o structură metalică și funcționează cu un cartuș de CO2 de 12 grame. Capacitatea magaziei este de 21 de cartușe, iar lungimea sa este de 216 mm, cu o greutate de 816 grame. Pistolul funcționează cu bile de oțel BB de 4,5 mm, care pot fi comandate ușor de la noi. Umarex oferă bile BB de 4,5 mm pentru puști și pistoale cu aer comprimat în pachete de 1500 de bucăți, care includ un capac de dozare practic, făcând reîncărcarea ușoară.

Din punct de vedere al aspectului, este foarte realist. De asemenea, cu un singur cartuș, se pot trage aproximativ 110-115 focuri complete. Precizia este excelentă și, odată ce cartușul este instalat și arma este sub presiune, starea de pregătire de tragere se menține aproximativ 3 luni. Este cu adevărat o armă de mână excelentă dacă cineva are nevoie de un pistol cu aer comprimat.

Etichete legate de conținut: Luger P08
Speciale