Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Divizia de camuflaj sau arta camuflării militare

Divizia de camuflaj a fost numele unității franceze înființată în 1915. De fapt, acesta a fost strămoșul camuflării militare de astăzi. Cuvântul în sine este de origine franceză, derivat din cuvântul "camoufler", care înseamnă ceva de genul cum ar fi estomparea a ceva anume.

Natura este în prim plan și aici

Camuflajul militar, la fel de mult ca și altele, se bazează pe observarea naturii. Gândiți-vă doar la geniul unuia dintre cei mai mari artiști de camuflaj, cameleonul, care se poate schimba și îmbina perfect în mediul său.

Există apoi animale, care, deși nu se schimbă, s-au dezvoltat de-a lungul evoluției, astfel încât, prin simpla lor existență, se pierd în habitatul lor. De exemplu, există insecta băț, care este cel mai bun exemplu pentru astfel de camuflaj.

Nu era nevoie doar de urmărire și copiere

Îmbrăcămintea și echipamentele militare de camuflaj, plasele de camuflaj se bazează practic pe patru combinații de culori. Acestea sunt grupate în condiții pentru junglă, deșert, urban și de iarnă, cu culori destul de distincte pentru aceste categorii.

Desigur, îmbrăcămintea poate varia, de asemenea, în funcție de țară, armă sau divizare. Nu este atât de ușor cum credem noi.

Desert DBDU, sau uniforma desert battle dress

Culorile deșertului nu sunt alcătuite doar din nisipul gălbui. Desigur, este situație când da, dar acest lucru nu poate fi spus atât de categoric, astfel încât costumul trebuie să se potrivească exact culorii deșertului în cauză, sau dacă soldatul îl va purta ziua sau noaptea. Dincolo de culoare, dimensiunea modelului poate fi importantă, iar designerii sunt atenți la asta.

Camuflaj militar de iarnă, cunoscut sub denumirea de Cold Weather Uniform

Practic, culoarea sa este albă, evident că aceasta nu este o întrebare, ci întrebarea este ca aceasta unde se poartă. Iarna nu este neapărat albă, frunzele veșnice pot estompa peisajul, iar culorile pământului că geografic unde poartă soldatul acest echipament.

Desigur, trebuie să răspundă și nevoii de a proteja corpul de ploaie, vânt, ninsoare și zăpadă.

În magazinul nostru veți găsi o varietate de haine de camuflaj și plase de camuflaj, așa că aruncați o privire în jur dacă doriți să vânați sau să observați și aveți nevoie de camuflaj.

Îmbrăcăminte în junglă

Practic, o combinație de verde și negru, aceste două culori sunt culoarea dominantă din această categorie. Tot aici este importantă protecția terenului și a soldaților. De asemenea, au folosit versiunea cu model tigru, realizată pentru Forțele Speciale din SUA, purtată de soldați în jurul anului 1965.

Urban Camouflage, adică camuflaj urban

Acesta este costumul din vremea noastră, o adevărată invenție modernă care nu era necesară în trecut datorită naturii orașelor. Poate aceasta este cea mai mare problemă, pentru că nu poți purta haine diferite de la un oraș la altul. Scopul era să spele conturul purtătorului.

Succesul camuflării este doar pe jumătate, motiv pentru care armata pune atât de mult accent pe ea. Tehnologia este folosită și în viața civilă, în principal în natură, la vânătoare sau la observarea animalelor.

Iar observarea faunei sălbatice este încă o parte foarte importantă a lumii noastre, pentru că nu știm atât de multe despre mediul nostru pe cât ne-am dori. Și cunoștințele noastre nu pot fi îmbunătățite decât printr-o supraveghere persistentă deghizată sau nemascată.

Etichete legate de conținut: camuflării militare
Speciale