Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Despre funcționarea aparatului de vedere nocturnă

Aparatele de vedere nocturnă se pot încadra între cele mai excitante mijloace de vânătoare și militare, fiindcă pe lângă vederea în întuneric și practicitate asigură și experiențe de neuitat. Cu ajutorul rândurilor de mai jos am dori să prezentăm funcționarea de bază a aparatului de vedere nocturnă, dar mai înainte vorbim și despre vederea nocturnă a animalelor. 

Cum văd animalele în întuneric?

Biologic pentru oameni este în avantaj sistemul stării de veghe ziua și de somn noaptea. Retina în acest fel este obișnuită în primul rând cu lumina soarelui și claritate, de aceea în întuneric orientarea este mult mai grea. Dar vederea animalelor funcționează complet altfel, fiindcă foarte multe animale trăiesc în întuneric, în acest fel pupila lor este mult mai mare față de cea a oamenilor.

Pupila mai mare este importantă, deoarece ochii trebuie să permită intrarea mai multei lumini în întuneric. Pisicile vânează în cele mai multe cazuri noaptea, și ochii lor au culori deosebit de deschise. Ochii animalelor având vederea de noapte la fel de dezvoltată ca a pisicilor reflectează aproape ca și o oglindă luminile incidente.

Bazele funcționării aparatelor de vedere nocturnă

În cursul utilizării de noapte a aparatului de vedere nocturnă acesta atenuează luminile, care ajung în lentila din față. Luminile constau din fotoni, și poartă în ele toate nuanțele paletei de culori. Cum fotonii ajung în ochelarii aparatului de vedere nocturnă, găsesc un domeniu sensibil la lumină, care se numește fotocatod. Fotocatodul se poate asemăna din punctul de vedere al funcționării cu celulele fotovoltaice. Sarcina mijlocului este, ca să transforme fotonii în electroni.

În cursul funcționării aparatele de vedere nocturnă accesibile în magazinul nostru web amplifică electronii cu așa numitele celule fotovoltaice pentru o vizibilitate mai bună. Fiecare electron ajunge în mijlocul numit fotomultiplicator, cu ajutorul căruia ies mulți mai mulți electroni din el.

Ca următor pas toți electronii culeși și multiplicați de fotomultiplicator se întâlnesc cu un ecran fosforos. Funcționare ecranului fosforos se aseamănă mult cu aparatele vechi de televizor. Cum electronii se ciocnesc cu ecranul fosforos, ia naștere multe lumini de dimensiune redusă. Principiul de funcționare este, că numărul protonilor care ies depășește în mod însemnat numărul celor care ajung în ochelarii aparatului de vedere nocturnă. Astfel aparatul de vedere nocturnă va arăta o imagine mult mai luminoasă față de cea originală.

Setul Yukon Digital Ranger de aparat de vedere nocturnă montabil pe cap este o alegere bună pentru cei care doresc să vadă bine noaptea, cu ajutorul unui mijloc profesional.

De ce pare totul ca fiind verde în cursul utilizării aparatului de vedere nocturnă?

Fotonii care ajung la lentila aparatului de vedere nocturnă au toate nuanțele de culori. Când însă fotonii se transformă în electroni, în fond apar culorile negru și alb. Se poate pune întrebarea, de ce în acest caz nu vedem în negru și alb în cursul utilizării aparatului de vedere nocturnă. Fosforii aflați pe ecran se aleg în așa fel, încât să indice fiecare o imagine verde. Cauza acesteia este de natură biologică, fiindcă ochiul omenesc este mei sensibil la culoarea verde datorită structurii și funcționării sale. 


Dacă ai orice întrebare în legătură cu funcționarea sau utilizarea aparatelor de vedere nocturnă, intră în contact cu noi, și vom ajuta în luarea deciziei celei mai corespunzătoare pentru scopurile de utilizare.

Speciale