Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.katonadolog.hu/adatvedelmi_zavala_3.
Produse Meniu
+40373781728

Componente și tipuri de arme pneumatice

Armele pneumatice sunt considerate de mult tipuri populare în rândul trăgătorilor sportivi, respectiv al vânătorilor. Cumpărarea armelor pneumatice este o alegere excelentă și pentru aceia, care doresc numai să se familiarizeze cu lumea armelor. Prin utilizarea acestora se pot învăța excelent bazele corecte, ca în continuare să se poată încerca și arme mai serioase. În capitolele următoare se va prezenta funcționarea de bază a tipurilor de arme pneumatice, și cele mai importante componente.

Armele pneumatice și componentele lor

Principiul de funcționare al armelor pneumatice este, că utilizează aerul comprimat ca gaz propulsor. Unele arme pneumatice trebuie umplute cu aer comprimat înainte de utilizare, dar există și piese cu așa zisă construcție cu pompă. Deci printre procesele de valorificare de aer există mai multe posibilități, dar fiecare asigură funcționare eficientă pentru trăgători.

Armele pneumatice cu sistem cu pompă se consideră deosebit de populare, datorită utilizării ușoare și puterii mari. Acumularea aerului se realizează cu ajutorul mânerului cu pompă, care este plasat de obicei în partea de jos a armei pneumatice. Pomparea necesită energie și efort, ca să fie asigurată cantitatea corespunzătoare pentru fiecare tragere.

Există și arme pneumatice care utilizează sisteme pneumatice umplute în prealabil, în cazul cărora nu mai este necesară executarea operației de pompare înaîntea fiecărei trageri. Aceste arme sunt echipate cu rezervoare de aer mult mai mari, astfel sunt capabile de o utilizare a unei cantități mult mai mari de aer. Mai mul aer înseamnă desigur mai multe trageri, ceea ce garantează o utilizare mult mai confortabilă față de varianta manuală.

Printre componentele armelor pneumatice merită să fie evidențiate mânerul de pompare, respectiv rezervorul de aer. Ambele componente sunt indispensabile pentru utilizare, deci merită să fie în centrul atenției noastre, și trebuie verificată periodic starea lor tehnică.  

Arme pneumatice cu CO2

Armele pneumatice cu CO2 utilizează rezervoare umplute cu dioxid de carbon pentru acționarea de după apăsarea trăgaciului. De obicei se pot cumpăra în excuția de 12 grame, dar există tipuri mai mici și mai mari. Cu acest principiu de funcționare se poate trage eficient chiar și în mod continuu. Avantajul cel mai mare al armelor pneumatice cu CO2 este manipularea și utilizarea ușoară, deci este bine pentru fiecare să aleagă acest tip, dacă simplicitatea este cel mai important criteriu. În ceea ce privește costurile din cauza reumplerii cu dioxid de carbon aceste arme necesită mai multe investiții materiale.

Arme pneumatice cu arcuri

Armele pneumatice cu arcuri sunt considerate cele mai răspândite tipuri în țara noastră. Sistemul cu arcuri utilizează în esență un piston, respectiv un arc elicoidal în cameră. Cele două componente compresează arcul, care se eliberează, ca pistonul cu aerul comprimat să fie îmăins înaite după apăsarea trăgaciului. În acest moment glonțul este împins cu o forță uriașă din armă, adică este excelent utilizabilă în tirul sportiv. Acest proces necesită utilizarea a diferitelor cocoși în funcție de tipul armelor.

Pușca pneumatică Norica Titan accesibilă în magazinul nostru web este o alegere perfectă pentru cei care fac cunoștință cu armele cu arc. Sistemul cu arc corespunde perfect pentru scopuri de hobbz, fiindcă în cursul fiecărei trageri poate asigura o precizie excelentă trăgătorului.

Dacă ai orice întrebare, te rugăm ia contactul cu noi, și noi îți dăm răspunsul cu plăcere.
Etichete legate de conținut: componente de arme pneumatice
Top vânzări