Site-ul nostru utilizează cookie-uri care sunt esențiale pentru funcționarea de bază. Puteți activa cookie-urile în stil de marketing pentru un grad mai mare de funcționalitate, acceptând https://www.armymagazin.ro/vasarlasi_feltetelek_5
Produse Meniu
+40373781728

Alegerea profesională a tipului de lamă și accesoriilor pentru briceag

Bricegele sunt instrumente utile la pescuit, drumeție și vânătoare, dacă trebuie să tăiați ceva în mod eficient. Aflați cele mai importante aspecte ale alegerii tipului de lamă și accesoriilor pentru briceag cu ajutorul rândurilor noastre de mai jos.

La ce poate fi folosit briceagul?

Cu ajutorul briceagului puteți ciopli cu ușurință o țepușă de lemn în timpul drumețiilor. Cu ajutorul briceagului cu lamă dreaptă puteți ciopli cu ușurință chiar și bucăți de lemn mai groase. După o curățare rapidă puteți tăia perfect alimentele cu lama sa ascuțită.

În timpului pescuitului este de asemenea foarte practic dacă pentru dezosarea peștelui avem la îndemână un briceag de calitate. Puteți îndepărta cu ușurință solzii și tăia carnea în felii de dimensiunea dorită într-un timp scurt. Dacă mergeți adesea la pescuit, este recomandabil să alegeți un briceag cu lama din oțel inoxidabil.

La ce ar trebui să fiți atent la alegerea unui briceag?

Este recomandabil să acordați o atenție deosebită lamei briceagului. Practic, vă puteți întâlni cu două tipuri de lame de briceag. Există lame drepte, respectiv zimțate, și fiecare din ele are avantajele sale. Cu bricegele cu lamă dreaptă pot fi tăiate mai ușor bucățile mai mici de lemn, și pot fi ascuțite simplu, chiar și cu o piatră.

Lama zimțată oferă avantajul de putea ferăstrui mai ușor diferite obiecte. Desigur, în timpul ferăstruirii obiectelor lama se poate toci într-un timp relativ scurt. Pentru astfel de cazuri este bine să fiți pregătiți cu un ascuțitor, care este un accesoriu indispensabil al briceagului dacă lama este expusă unei sarcini mai mari. Pentru cuțitele ceramice și din oțel este recomandabil să alegeți un ascuțitor Lansky Tactical, pentru o ascuțire rapidă și perfectă.

De asemenea, în timpul alegerii briceagului trebuie avut în vedere și materialul mânerului. Există mânere din lemn, piele și chiar și din os. În privința mânerului nu există o alegere perfectă, deoarece e bine să alegeți după gustul propriu. Se recomandă să alegeți briceagul după cum se simte materialul la pipăit. Mânerul este corespunzător dacă în timpul utilizării oferă o stabilitate adecvată în mână. Cu ajutorul mânerelor impermeabile și antiderapante puteți lucra eficient chiar și pe vreme ploioasă.

Procurarea cărui accesoriu de briceag este cea mai importantă?

Cel mai important accesoriu de briceag este, desigur, dispozitivul de ascuțire. Lama briceagului se poate toci destul de repede, în funcție de natura utilizării. În acest caz, cu un ascuțitor sau o gresie puteți reascuți confortabil lama chiar și în numai câteva minute. Accesoriile de briceag din oferta noastră sunt confecționate în mod garantat din materiale de înaltă calitate, astfel încât ascuțirea și depozitarea profesională sunt deopotrivă asigurate.

Ascuțitoarele pentru bricege au de obicei dimensiunile unui pix, astfel încât pot fi ținute cu ușurință oriunde. Majoritatea ascuțitoarelor au trei suprafețe diferite, fiecare dintre ele putând fi folosită pentru un tip diferit de lamă. Suprafața plană a dispozitivului de ascuțit este recomandată pentru lamele cu profil oblic, iar suprafața convexă este recomandată pentru lamele zimțate. Cu suprafața de daltă a ascuțitorului pot fi ascuțite eficient golurile dintre zimții briceagului. De asemenea, este recomandabil să obțineți și o teacă din material masiv, astfel încât tăișul lamei să nu se știrbească niciodată în timpul transportului.

Dacă aveți vreo întrebare privind alegerea briceagului ideal, contactați-ne și vă vom ajuta în mod personalizat.
Etichete legate de conținut: accesoriu briceag